poniedziałek, 30 marca 2015

Orzechowo-kokosowa słodycz :)

Witajcie po weekendzie! :)

Na osłodzenie poniedziałku przychodzę do Was z przepisem na orzechowo-kokosowe cukiereczki... Hmm, nie wiem, czy do końca tak je można nazwać, ale orzechowo-kokosową słodycz już z pewnością tak ;)





Do zrobienia 'cukiereczków' potrzebujemy:
- 20 g krem z orzechów laskowych Bio (133,40 kcal)
- 10 g oleju kokosowego nierafinowanego (90 kcal)
- 10 g miodu pszczelego (37,40 kcal)

Sposób przygotowania (całość ma 260,80 kcal):
Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Roztopioną masę przelewamy do silikonowej foremki, czekamy aż przestygnie, następnie wkładamy do zamrażalnika na ok. 1 h. Po tym czasie gotowe cukiereczki przekładamy do lodówki :) Smacznego! :)

Pozdrawiam
Ania


Do zrobienia 'cukiereczków' zainspirował mnie wpis od Gym Hero: https://www.facebook.com/events/828386947233348/permalink/847934508611925/

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)

Wszystko to, co kobiety kochają :)