środa, 1 kwietnia 2015

Migdałowo-kokosowo-waniliowe brownie :)

Witajcie!

Jak widać eksperymentowanie w kuchni wciąż trwa ;) Przybywam do Was z migdałowo-kokosowym brownie, mam nadzieję, że Wam posmakuje :P



Do zrobienia brownie potrzebujemy:
- 109 g dojrzałego banana
- 242 g czerwonej fasoli (fasola konserwowa)
- 76 g miodu
- kilka kropli flavdropsu o smaku czekoladowym
- 32 g ciemnego kakao
- 23 g odżywki białkowej o smaku waniliowym
- 15 g nasion chia
- 22 g wiórków kokosowych
- 21 g płatków migdałowych
- szczypta soli himalajskiej

Sposób przygotowania:
Fasolę konserwową odsączam z wody, dodatkowo przepłukuję zimną wodą. Do blendera wkładam fasolę, banan, miód, flavodrops czekoladowy. Wszystko blenduję na gładką masę. Do zblendowanej masy dodaję ciemne kakao, odżywkę białkową, szczyptę soli. Raz jeszcze wszystko blenduję. Na sam koniec dodaję wiórki kokosowe, płatki migdałowe, nasiona chia. Wszystko razem mieszam za pomocą łyżki. Na blaszkę wykładam papier do pieczenia, i bezpośrednio na niego wylewam brownie. Jeśli trzeba wyrównuję wierzch za pomocą zwilżonych dłoni. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na ok. 20-30 min. Studzę i podaję :) Smacznego! 

Z mojej masy powstało 8 brownie :)
Cała masa ma 1159 kcal/ Białko: 56,35 kcal, Węgle: 122,63 kcal, Tłuszcze: 36,15 kcal
1 kawałek ma: 144,87 kcal, Białko: 7,04 kcal, Węgle: 15,32 kcal, Tłuszcze: 4,51 kcal

Pozdrawiam
Ania

Zainspirowałam się tym przepisem: http://www.fitnow.pl/pl/dieta/bezglutenowe-brownie-z-migdalami?page=2


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)

Wszystko to, co kobiety kochają :)