poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Deserowe kuleczki :)

Składniki:
  • 70 g drylowanych daktyli
  • 40 g masła orzechowego
  • 50 g zmielonych na mąkę migdałów
  • 10 g ulubionego miodu - ja użyłam takiego klik



Przygotowanie:
Do blendera dodaję daktyle, ok. 30 g zmielonych migdałów (pozostałe 10 g zostawiam na później).
Całość blenduję do momentu, aż powstanie jednolita zbita masa. Na koniec dodaję masło orzechowe, miód. 
Wszystko raz jeszcze przez chwilę blenduję. 
Z powstałej masy formuję kuleczki, obtaczam je w uprzednio zostawionej mączce migdałowej (10 g). Kuleczki można jeść od razu, nie muszą 'iść' do lodówki do tzw. przegryzienia się :)


Z podanych składników wyszło mi 13 kulek.
1 kulka ma 61,14 kcal
Białko: 1,76 g
Węglowodany: 4,72 g
Tłuszcze: 3,70 g


Pozdrawiam
Ania


P.S Ostatnio częstowałam nimi moich gości, byli wniebowzięci, tym bardziej polecam Wam je zrobić :)

Do zrobienia deserowych kuleczek zainspirowała mnie: klik

5 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)

Wszystko to, co kobiety kochają :)