niedziela, 6 kwietnia 2014

Migdałowo-proteinowe muffiny

Składniki:
  • 130 g zmielonych na mąkę migdałów
  • 70 g odżywki proteinowej
  • 125 g mleka
  • 2 jaja
  • 10 g fruktozy 
  • 6 g kakao
  • odrobina aromatu waniliowego
  • silikonowe foremki (u mnie 6)


Przygotowanie:
W misce mieszam wszystkie suche składniki, następnie dodaje mokre, całość łączę niezbyt starannie łyżką. 
Masę przelewam do silikonowych muffinek.
Piekę w 180 stopniach ok. 15-20 minut.
Muffiny nie są specjalnie słodkie, jeżeli macie ochotę na większą 'słodycz' dodajcie więcej fruktozy lub zamieńcie ją na miód. Dla mnie są idealne do śniadania :) 
Piję gorące 'prawdziwe' kakao z ulubionym mlekiem roślinnym i zajadam się muffinką :)


1 muffinka ma 224,76 kcal
Białko: 16,28 g
Tłuszcz: 14,58 g
Węglowodany: 5,72 g


BTW całej masy:


Pozdrawiam
Ania

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz :)

Wszystko to, co kobiety kochają :)