Migdałowo-proteinowe muffiny
Składniki:- 130 g zmielonych na mąkę migdałów
- 70 g odżywki proteinowej
- 125 g mleka
- 2 jaja
- 10 g fruktozy
- 6 g kakao
- odrobina aromatu waniliowego
- silikonowe foremki (u mnie 6)
Przygotowanie:
W misce mieszam wszystkie suche składniki, następnie dodaje mokre, całość łączę niezbyt starannie łyżką.
Masę przelewam do silikonowych muffinek.
Piekę w 180 stopniach ok. 15-20 minut.
Muffiny nie są specjalnie słodkie, jeżeli macie ochotę na większą 'słodycz' dodajcie więcej fruktozy lub zamieńcie ją na miód. Dla mnie są idealne do śniadania :)
Piję gorące 'prawdziwe' kakao z ulubionym mlekiem roślinnym i zajadam się muffinką :)
1 muffinka ma 224,76 kcal
Białko: 16,28 g
Tłuszcz: 14,58 g
Węglowodany: 5,72 g
BTW całej masy:
Pozdrawiam
Ania
Jeszcze nigdy nie robiłam.
OdpowiedzUsuń