MEGA zdrowe chipsy! PYSZNE ♥
Składniki:- Marchewki
- Olej rzepakowy
- Papryka ostra
- Papryka słodka
Przygotowanie:
Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie talarki. Do miseczki wrzucamy talarki, ok. 1 łyżeczki oleju rzepakowego i przyprawy (ilość wg uznania), całość mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza, wykładamy na blachę talarki, wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 min. W międzyczasie zmniejszcie temperaturę do 150 stopni inaczej będziecie mieli zwęglone chipsy ;)
Te chipsy smakują mi tysiąc razy bardziej niż wersja z selerem.
Buziaczki :*
samo zdrowie:P
OdpowiedzUsuńznam ten przepis tylko z ziemniakami :)
OdpowiedzUsuńpo tytule spodziewałam się ziemniaków hehe a to marchewka :)
OdpowiedzUsuńzrobię je :D
OdpowiedzUsuńNie spodziewałam się z marchewką ;)
OdpowiedzUsuńJa już kilka razy chciałam zrobić ale jakoś nie mam weny. he he he A to takie proste.
OdpowiedzUsuńJak mnie najdzie kiedyś ochota to sobie zrobię, zamiast kupować :D
OdpowiedzUsuńŚwietne, muszę zrobić takie, tym bardziej , że teraz marchew jest miękka;)
OdpowiedzUsuń