niedziela, 26 maja 2013

MEGA zdrowe chipsy! PYSZNE ♥

Składniki:
  •  Marchewki
  •  Olej rzepakowy
  •  Papryka ostra
  •  Papryka słodka 



Przygotowanie:
Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie talarki. Do miseczki wrzucamy talarki, ok. 1 łyżeczki oleju rzepakowego i przyprawy (ilość wg uznania), całość mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza, wykładamy na blachę talarki, wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 min. W międzyczasie zmniejszcie temperaturę do 150 stopni inaczej będziecie mieli zwęglone chipsy ;) 
Te chipsy smakują mi tysiąc razy bardziej niż wersja z selerem.





Buziaczki :*






8 komentarzy:

  1. po tytule spodziewałam się ziemniaków hehe a to marchewka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie spodziewałam się z marchewką ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja już kilka razy chciałam zrobić ale jakoś nie mam weny. he he he A to takie proste.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak mnie najdzie kiedyś ochota to sobie zrobię, zamiast kupować :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne, muszę zrobić takie, tym bardziej , że teraz marchew jest miękka;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)

Wszystko to, co kobiety kochają :)